Solata s figami, stročjim fižolom in orehi

Vsak letni čas prinese na police trgovin določena živila, ki lahko malo obogatijo in popestrijo naše krožnike.
Jesen je čas buč, gobic, jabolk, grozdja, fig, poleg tega pa bi lahko naštela še cel kup zdrave in koristne zelenjave, ki jo lahko najdemo v vsaki trgovini.
Danes imam solato, ki jo rada naredim, ker je hitra in nasitna, sveže fige pa ji dodajo še poseben jesenski pridih.

solata_fige1

Recept:

Sestavine
3 sveže fige
2 pesti stročjega fižola
1 pest orehov (še bolje pekan orehov)
rukola
30 g ovčjega trdega sira
2 v.ž. olivnega olja
1 č.ž. malinovega kisa (sama sem dodala jabolčni)
1/2 č.ž. balzamičnega kisa
Ščepec soli in popra

Postopek:
Fižol je potrebno najprej nekaj minut kuhati v vreli vodi, nato odliti vodo in ga preložiti v posodo z ledom ali pa ga ohladiti z mrzlo vodo.

Orehe rahlo, ampak res čisto rahlo prepražimo v ponvi . Fige narežemo na kose. Trdi sir narežemo na tanke rezine. Zmešamo olivno olje, kis, poper in sol (preliv za našo solato).

Na velik krožnik zložimo rukolo, zgoraj damo fižol in fige. Pripravljeni preliv polijemo po naši solati. Na koncu dodamo še orehe in sir.

Če ne boste našli sveže fige, lahko uporabite tudi suhe, vendar jih je treba za nekaj časa pustiti v vreli vodi.

Advertisements
This entry was posted in RECEPTI. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s