Pečen melancan z mozzarello

Italijanski izraz za jed je »Melanzane Parmigiana«, prihaja iz Sicilije in ima več različnih načinov priprave, sama sem  izbrala najbolj enostavno…

malancani_01

Vse kar potrebujemo:

  • 1 jajčevec (melancan)
  • mocarelo
  • 2 paradižnika
  • sol, poper
  • olivno olje
  • zelišča (karkoli: bazilika, peteršilj….)
  • nastrgan  parmezan

Postopek:

Melancan narežemo na rezine in jih malo prepražimo na olivnem olju. Prav tako narežemo na koleščke mocarelo. Na grobo nastrgamo parmezan. Paradižnik narežemo na kocke in prepražimo na olivnem olju, dodamo sol in poper. Nastane gosta paradižnikova omaka.

Ko imamo vse pripravljeno, pričnemo zlagati vse skupaj na manjši pekač: zložimo plast malancanov, plast mocarele, paradižnikovo omako, na vsako plast damo malo začimb (baziliko, peteršilj ali karkoli imate doma), nadaljujemo dokler ne porabimo vseh sestavin. Na koncu posujemo z nastrganim parmezanom in damo v pečico na 180 stopinj za 15 minut.

Advertisements
This entry was posted in RECEPTI. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s