Kremna porova juha »Vichyssoise«

Juha je zelo preprosta, lahka, privlačna in okusna. Všeč  mi je, da je primerna za vse letne čase. V vročih poletnih dneh jo lahko postrežete hladno, pozimi pa se lahko ogrejte z vročo pripravljeno juhico in ji dodate zraven tisto kar vam najbolj odgovarja, na primer prepražene,  na olivnem olju,  kozice ali nekaj kapljic tartufovega olja. Sama sem dodala popečene koščke kruha.

168_small


Kaj potrebujemo:

– 3 veliki pori (uporabljamo samo svetli del)
– 2 velika krompirja
– 1 liter domače zelenjavne juhe
– 100 ml sladke smetane (po želji)
– 60 gramov masla
– Sol in poper

Postopek:

Por narežimo na kroge. V globoki posodi segrejmo maslo, vanjo položimo narezan por in ga med mešanjem malo dušimo, dokler ne postane mehak. Dodamo na koščke narezan krompir, vse skupaj premešamo in prelijmo z juho. Malo zmanjšamo temperaturo, pokrijemo s pokrovom in kuhamo približno 20 minut. Nato posolimo in popramo po svojem okusu. Ugasnemo in odstavimo posodo. Dodamo sladko smetano ter juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom. Napolnimo naše krožnike in dodamo k juhici popečene kruhke oz. vse tisto, kar vam najbolj odgovarja. In to je to!!!

Dober tek!

Advertisements
This entry was posted in RECEPTI. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s