Testenine iz bučk

Nisem vegetarijanka, imam pa zelo rada vegetarijanske jedi in zadnje čase opažam, da je vedno več zanimivih, izvirnih in kar je najbolj pomembno, OKUSNIH receptov. Včeraj, na primer, sem si naredila špagete, ne tiste prave temveč iz bučk. Take špagete si lahko mirne vesti pripravite za kakšno pozno večerjo, saj imajo nekaj krat manj kalorij, kakor navadne špagete iz moke.

spagetti2_small

Recept:

Sestavine za 4 porcije:
3 bučke srednje velikosti
½ čajne žličke soli
Šopek bazilike
1 limeta
30 g parmezana
1 avokado
3 paradižniki
2 stroka česna
Olivno olje
Sezam

Postopek:
– Operemo bučke in s pomočjo noža za čiščenje narežemo na tanke plasti. Nato vsako plast narežemo še vzdolž tako, da bodo nastale tanke špagete.
– Sok limete zmešamo s poprom, soljo, drobno narezano baziliko in 2 žlicama olivnega olja. Dodamo marinado k našim narezanim bučkam in postavimo v hladilnik za 30 minut.
– Nato narežemo paradižnike na kvadratne koške, na drobno sesekljamo česen in na hitro (5 minut) prepražimo vse skupaj v ponvi na olivnem olju. Nato dodamo naše marinirane bučke in dušimo vse skupaj še 5 minut.
– Damo na krožnik, naribamo čez parmezan, dodamo meso avokada in okrasimo s semeni sezama.

Dober tek!

Advertisements
This entry was posted in RECEPTI and tagged . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s