PARADIŽNIKOVA PITA

Zadnje čase zelo malo časa preživim v kuhinji, saj se človek po navadi v pomladnih in poletnih mesecih potrudi preživeti čim več prostega časa na prostem. Kljub temu je treba včasih tudi kaj pripraviti za kosilo ali večerjo, razlika je le v tem, da so moje jedi zadnje čase bolj enostavne, hitre, vsebujejo več zelenjave, ki bo vse bolj sveža in okusna.

Zadnjič sem naredila hitro paradižnikovo pito. Poglejte kako je fotogenična in pomladna.
pita1_1024

Za 4 porcije sem uporabila kupljeno vlečeno testo, 6 paradižnikov, 4 glavice čebule šalotke, 2 srednje velika melancana, 1 zavojček kozjega sira (lahko tudi feto), timijan in česen.

Postopek:

V skledi dobro zmešamo sir, listke timijana in stisnjeni česen. Posolimo in popopramo.
Okrogel model premažemo z oljčnim oljem in ga obložimo s testom, malo ga prepodemo z vilico, da se ne napihne v pečici in nato premažemo s sirom.

Narežemo melancane (da se znebimo grenkega okusa jih lahko že vnaprej posolimo, damo v sito in pritisnemo zgoraj s kakšnim težkim krožnikom; to delamo zato, da gre grenki sok ven, ca. 20 minut).

Narežemo čebulo šalotko na kroge in jo položimo skupaj z melancani na dno testa.
Narežemo paradižnike in jih naložimo gor, tako kakor je prikazano na sliki spodaj. Po želji lahko dodamo zgoraj še na drobno narezane koščke paprike.

pita2_1024

Na koncu malo posolimo, popopramo, posujemo z listki timijana in damo v pečico na 180 stopinj za ca. 40 minut.

Na koncu sem še okrasila z mlado čebulico.
Seveda, melancane lahko izključite ali zamenjate s kakšno drugo zelenjavo. Vse je odvisno od tega, kaj vam bolj odgovarja in kaj imate v hladilniku.

Advertisements
This entry was posted in RECEPTI and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to PARADIŽNIKOVA PITA

  1. Neja pravi:

    ooooooh! Pite so vedno tako fotogenične in tale je še posebno zanimiva. Uživam , užiivaaaaam v tvojih fotografijah! =)

  2. NASHA pravi:

    Neja, najlepša hvala za komentar in pohvalo. Tudi tvoja stran je zelo lepa, tvoje fotografije so pa zelo žive in z velikim potencialom. Tudi sama se še šele učim in občudujem tuje food fotografe ter njihovo delo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s