V PRIČAKOVANJU POMALDI IN „TORTA DELLA NONA“

Vreme je bolj depresivno,  in upam, da to ne vpliva na vas  moji dragi, čeprav si vsi, seveda, želimo čim hitrejšega prihoda pomladi, sončka, cvetočih dreves, rožic in lahkotnih oblačil. Razvajena gospodična pomlad ima letos kar veliko zamude in nas kot prava ženska pusti dolgo čakati. Upam, da bo le končno pohitela in da bo njen prihod za nas še toliko lepši, slajši in bolj dragocen.

Za enkrat pa delim z vami sladki recept okusne torte, ki sem ga prinesla iz Italije.
Torta de la Nona:
1-kolaz_torta_1024

Sestavine

Testo:
– 150 g masla,
– 100 g sladkorja v prahu,
– 2 jajci,
– 300 g moke,
– 0,5 čajne žličke pecilnega praška,
– ščepec soli
– 2 velike žlice mandljev za okras

Krema:
– 5 rumenjakov,
– 150 g sladkorja,
– 40 g moke,
– 500 ml mleka,
– vaniljev sladkor

Postopek

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Namastimo okrogel pekač s snemljivim obodom (24 cm). Mehko maslo stepemo s sladkorjem. Med stepanjem dodamo še jajca, enega za drugim. Dodamo presejano  moko, pecilni prašek in ščepec soli in vse skupaj premešamo. 2/3 testa razvaljamo v krog in z njim obložimo dno in robove modela, tako da naredimo tako rekoč ograjo okoli in okoli. Na testo vlijemo kremo,  iz preostanka  1/3 testa pa razvaljamo in naredimo zgornjo  plast. Namažemo robove zgornje plasti s stepenim beljakom in združimo robove dveh plasti testa. Okrasimo z  mandlji  in damo v pečico na 45 minut. Pustimo, da se ohladi, potem snamemo obod  modela, potresemo s sladkorjem v prahu.

Krema: Stepamo rumenjake s sladkorjem dokler ne dobimo lepo belo barvo. V  maso  vsujemo moko in še enkrat stepemo. Segrejemo mleko, dokler ne zavre in počasi vlivamo v mleko našo maso iz rumenjakov in moke in jo stalno mešamo, dokler se ne zgosti. Odstavimo  in dodamo malo vaniljevega sladkorja.

torta6_1024

Se vam zdi pretežko?? Vendar se splača, verjemite mi! 🙂
Ko sem bila v Italiji, se pri zajtrku v hotelu  nisem mogla upreti tej čudoviti torti.

Advertisements
This entry was posted in RECEPTI and tagged . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s