Paradižnikov confit

Odličen recept, kako izboljšati zimske neokusne paradižnike. Dela je malo več, kot samo narezati paradižnike, dobimo pa zato odlično jed, ki se relativno dolgo hrani v hladilniku in jo lahko uporabljamo v različnih jedeh: omakah za meso in ribo, v solatah, prigrizkih in tudi sendvičih.

tom_kol_1024

Kaj potrebujemo:

– 6-7 srednje velikih paradižnikov
– 4 stroke česna
– 30 ml + 100 ml olivnega olja
– 1 veliko žlica sladkorja
– 1 čajno žličko soli
– 1 čajno žličko popra
– 1 čajno žličko provansalskih zelišč (timijan, rožmarin, origano)

Postopek:

Razrežemo vsak paradižnik na 4 koščke in izpraznimo notranjost z žlico (tako kot spodaj na sliki). Narežemo tudi česen.

tomato_1024tomato2_1024

Zmešamo očiščene koščke z 30 ml oljčnega olja, sladkorjem, poprom in česnom.
Segrejemo pečico na 100 stopinj. Vzamemo pekač ter ga obložimo s peko papirjem.
Položimo naše paradižnike s česnom na pekač in jih posipamo s timijanom, rožmarinom in origanom.
Pečemo 3 ure in 30 minut

tomato3_1024

Vzamemo ven, napolnimo s paradižniki (brez česna) steklenice in zalijemo z oljčnim oljem in postavimo v hladilnik.
To je to!!!
tomato4_1024l

Advertisements
This entry was posted in RECEPTI and tagged . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s