CANTUCCINI – RECEPT

V nadaljevanju toskanske teme predstavljam recept iz Toskane zelo zelo dobrih piškotkov Biscotti di Prato, bolj poznane kot CANTUCCINI…

can

Sestavine:
– 450 g sladkorja (količino sladkorja lahko malo zmanjšate)
– 4 jajca
– 1 vrečka pecilnega praška (7 g)
– 600 g moke – 400 g mandljev
– 1 ščepec soli
– 1 vrečka vanilijevega  sladkorja
– nastrgana limonina lupinica (čisto malo – za aromo)
– 100 g mehkega masla
– 50 g medu + 1 jajce za premaz

Postopek:
V skledo damo presejano moko s pecilnim praškom, zmešamo, naredimo v sredini jamico, vanjo umešamo eno za drugim jajca. Zmešamo z leseno lopatico. Dodamo zmehčano maslo, sladkor, nastrgano limonino lupinico in dobro premešamo. Dodamo vanilijev sladkor, sol, med in še 1 x dobro premešamo. Dodamo mandlje, premešamo in damo celo maso na mizo oz. desko.

Pregnetimo testo, dokler ne postane trdo in elastično, naredimo kroglo (roke lahko pomokamo, da lažje izoblikujemo maso). Kroglo razdelimo na 6 delov in z vsakega dela izoblikujemo »klobasico« Pripravimo pekač s papirjem za peko, položimo gor klobasice (klobasice naredite bolj tanke in jih dajte bolj narazen, na vsak pekač po tri, ne tako kot na sliki, to je bila moja napaka….ker so se potem malo združile. Namažemo jih z jajcem in postavim v pečico na 180°C za približno 20-25 minut. Pečice so različne, tako, da  vsake toliko časa raje poglejte (mora biti zlato rumena, skoraj rjava barva).

Damo ven iz pečice in pustimo, da se malo ohladi, potem pa narežemo z nožem za kruh na ne preveč tanke rezine. Ne pritiskamo preveč na nož… Položimo te majhne rezinice ponovno na pekač tako, da odrezan del gleda gor in damo v pečico še za 10 minut, da se  do konca zapečejo.

kolaz

Sladki, ampak zelo dobri, se kar ne moreš ustaviti. Nastane jih kar veliko, sem mislila, da jih bomo imeli za več tednov, zmanjkalo jih je pa že po parih dneh … .

This entry was posted in OSTALO, RECEPTI. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s